Irti kesäkiloista
Useimmilla meillä alkaa olla lomat jo vietetty ja paluu arkeen koittanut. Tämä ajankohta on monelle "uuden aloituksen " ja " uuden elämän " startti - kesäkiloista eroon siis! Taas.
No miten niistä kesäkiloista sitten pääsee eroon? Ja mielellään pysyvästi? Kerron nyt muutaman vinkin joka toimii varmasti. Lue siis ajatuksella ja ota vinkit käyttöön!
1. Lisää proteiinia joka aterialle: riittävän proteiinin syöminen pitää kylläisenä pidempään ja pitää mieliteot loitolla. Tämä helpottaa painonhallintaa.
Kuinka paljon proteiinia pitäisi syödä? Hyvä sääntö on 1,5-2g/ tavoitepaino päivässä. Eli jos tavoitteena on painaa esimerkiksi 75 kiloa, hyvä määrä olisi 120-150 g proteiinia päivässä.
2. Syö tarpeeksi: on harhaluulo että pitäisi syödä mahdollisimman vähän. Liian pieni ruoan määrä altistaa mieliteoille ja ahmimiselle - syö siis niin että ei jää nälkä. Kun ruoka on järkevästi koostettu, voit syödä joka aterialla itsesi kylläiseksi.
Kannattaa suosia kasviksia ja marjoja, hyvää proteiinia sekä laadukasta rasvaa, lisäksi täysjyväviljatuotteet ovat hyviä valintoja.
3. Muista myös rasva: keskity välttelemisen sijaan laatuun. Pidä huoli että jokaisella aterialla on joku hyvä rasvanlähde, esimerkiksi oliiviöljyä, avokadoa, pähkinöitä, siemeniä tai rasvaista kalaa.
4. Pikaruoka. En tarkoita nyt roskaruokaa, vaan esimerkiksi puolivalmiita tuotteita tai valmiiksi tehtyjä osasia, eli siis " preppaus". Tämä nopeuttaa ruoanlaittoa etkä sorru nälkäisenä huonoihin valintoihin.
5. Herkuttelu: usko tai älä, myös herkuttelu kuuluu elämään silloin tällöin. Ei välttämättä joka viikko, mutta elämä on aika tylsää jos ikinä ei saa herkutella. Arjessa herkullinen, terveellinen ruoka pitää mielitekoja poissa, mutta joskus, esimerkiksi juhlissa voi hyvällä omatunnolla syödä rennommin - kunhan herkuttelu ei jää päälle, vaan seuraavana päivänä palataan taas terveellisempiin valintoihin.
Jos haluat oppia lisää paininhallinnasta tai kaipaat apua syömisen suhteen, ole yhteydessä! Löydämme varmasti sinulle sopivan tavan voida paremmin.